måndag, januari 30

hiphei

Jag är inte död om någon gissa något sådant.

Nej, jag gjorde bara en fyra dagars sväng till Vasa och till UK, Ungdomens Kyrkodagar. Hade ett suveränt veckoslut med många nya och gamla ansikten, många lååånga skratt, sjuka skämt och minnen för livet. Precis som alltid. Har sugit djupt på bowling, lekt titanic på toppen av en snöhög, kysst mumin, tagit obeskrivliga foton i obeskrivliga mängder och gråtit efter chips. Bland annat. Dessutom har det diskuterats vilt om kyrkans vigselrätt och skribans framtid, samt, på bussen hem, om motioners rättstavning. Ett ytterst intressant, underhållande och framför allt sjukt roligt UK 2012. Veckoslut i bilder följer i morgon.

Nu, god natt! Har inte ännu riktigt återhämtat mig efter allt skrattande.

onsdag, januari 25

jumpsuit

Saknade sommaren genast när jag såg den här hänga i butiken. Jag vet att det är en liten evighet tills jag kan gå klädd i den här skönheten utanför min ytterdörr, men jag bara inte kunde lämna den. Underbart mjukt tyg, sitter perfekt och ååhh mönstret. Små söta blommor överallt. Och blått. Så sjukt sött.

IMG_6203
IMG_6241
IMG_6253
IMG_6217
IMG_6251

snö

IMG_6142
IMG_6134
IMG_6162
IMG_6190
IMG_6193

Så det räcker. Det är ju fint, förstås, men nu räcker det. Jag vill inte ha någon mera snö. Tack. Fotade lite bland Sökö udds enorma villor när jag gick där förbi tidigare idag. Det är alldeles för sällan man råkar ha en kamera, se solsken och promenera ute samtidigt. Fast jag måste nog säga att det inte finns speciellt mycket intressant att fota den här tiden på året. Allt är ju bara vitt.

Idag har jag också bland annat ätit mmm kinesiskt, varit på ett väldigt underhållande möte, shoppat skönhetsprodukter och städat väldigt flitigt. I morgon blir det Vasa och UK. Nu skall jag äta en avocado och gå och sova. Tack och hej leverpastej.

tisdag, januari 24

veckans finaste

♥ kom igenom inssin och har nu, äntligen, igen riktigt körkort. Tack och lov.
♥ förstod att jag har två väldigt trevliga jobb
♥ fick en gitarr ahaa-upplevelse. En underbar känsla.
♥ har lärt mig att skriva manus på riktigt
♥ har fått barn att skratta
♥och varit själv så glad

♥ och dessutom förstått att jag har så underbara vänner

tumblr_lerwqtOGxa1qb8xspo1_500_largefingers,finger,lol,photography,doodles,faces-811bc364e7da97c6591a297ad8122952_h_large
Love-love-28060568-500-334_large198805_145883788830351_145868345498562_289183_3974910_n_large
tumblr_lq8z2gjXoC1r0rcxro1_500_largetumblr_kr05u53QBA1qzilpso1_500_large

bilder we♥it

söndag, januari 22

annat smått

Jag köpte på loppis förra veckan

IMG_5667
ljust nude läppstift för typ 50 cent

IMG_5576
krittavla till köket för 2 euro

IMG_5635
kavaj jag hade på mig på torsdagen för 2 euro

torsdagens

Gillade massor min torsdagens outfit men måste säga att kameran verkligen inte gjorde den. Hade på kvällen för en gångs skull dessutom en privatfotograf som bär namnet Katarina, men ändå fanns det inte en enda ens okej bild på mina kläder. Och felet var definitivt inte på fotografen, problemet var rättare sagt en katastrofal belysning, en litet väl aktiv modell och litet väl aktiv alkoholanvändning. Så bilder på nedre kroppen, som bestod av svarta sammetsleggings och svarta ankelboots, finns tyvärr inte. Men det lär ju inte vara alltför svårt att tänka sig heller.

Så typ så såg jag ut på festen på torsdagen.

Och vi bryr oss inte om den fina omgivningen på bilderna, eller hur? Det är så otroligt bra belysning på toaletten hemma hos mamma..

IMG_5907
IMG_5919
IMG_5927

lördag, januari 21

ORDBOET

Var alltså här några veckor tillbaka med i en kortfilm för ett modersmålsprojekt som min bekant Jolin Slotte arbetar med. Det var helt sjuuukt roligt och filmen blev minst lika bra kom jag fram till när jag var och såg en råversion av den i fredags. Här några bilder från filmen, som jag absolut lägger upp när jag får den.
Dag Bladh_still2
Dag Bladh_still10
Eman Ságan_still7
Eman Ságan_still1
Farah & Fantasia_still7
Farah & Fantasia_still3
Farah & Fantasia_still2
Kaoskalaset_still2
Film och foto av Emil och Artur Sallinen, Clutch-productions
andra skådespelare: Stella Laine, Emma Pemberton, Saara Mattsson, Malin Fagerström
smink: Stella Kurtén

torsdag, januari 19

back 2 school

Well, not really, but a back 2 school party, oh yes.

Tänker göra sällskap till mina gamla skolkamrater vid Arcadas back 2 school party ikväll och väntar just precis nu på finaste Kati som skall komma hit till mig och börja kvällen med några drinkar. Har för en gångs skull redan en färdig outfit och idé till smink så idag kommer jag inte vara den man väntar otåligt på. Vilket mirakel.

Imorgon på förmiddagen skall jag se en råversion av en liten film som jag varit med och medverkat i. Det skall bli sjukt spännande, det är ganska så sällan man får se sig själv på film. Kan lägga upp litet bildmaterial från filmningen senare!

Senare skall jag ta mig till tåget (som jag verkligen hoppas fungerar bättre i snön nu än förra året....) och sedan till Orivesi för mina teaterstudier. Skall bli ett intensivt men roligt veckoslut igen. Tar med mig datorn den här gången så att jag kan använda tågresan till något smart som t.ex. att göra alla ogjorda studieuppgifter. Ja, med andra ord antagligen blogga och chatta på facebook.

tisdag, januari 17

tisdagen kort

För det första: JAG KOM IGENOM TEORIPROVET. Allt läsande, övande och suckande lönade sig i alla fall. Så, nu bara en enda liten enkel grej och allt det här är över. Så inssin, här kommer jag.

Dessutom har jag idag också varit på en ytterst trevlig kaffeträff i Robert's Coffee, haft årets första gitarrlektion och magiskt tillfrisknat från min flunssa, vilket var kanske det konstigaste någonsin. Ja, och så köpte jag ett bälte från Zara och röstade i presidentvalet. Och längtade efter bullar.

sweet dreams

Hittade bl.a. en sådan här på loppis på söndagen. En dreamcatcher.

Och jag har nån allvarlig grej för fjädrar.

IMG_5550
IMG_5561
IMG_5571

måndag, januari 16

sjuk

Jag sitter hemhemma i soffan, var jag suttit i princip hela dagen och gårdags kvällen också. Har gått och fått en ganska ordentlig snuva och nyser, nyser och nyser. Konstant. Och så har jag snutit mig så mycket att jag känner mig som Rudolf med röda mulen. Har ändå inga andra symptom på någon flunssa än snoret och jag mår annars relativt okej. Men eftersom jag inte kan gå någonstans utan att snora ner alla runtomkring mig, har jag spenderat dagen tillsammans med mina två bästa vänner. Eller tre egentligen, men det kändes lite väl äckligt att fota alla använda näsdukar.

Imorgon teoriprov. Igen. Men nu kan jag åtminstone inte göra något mera, har läst som en galning och det känns som att jag kan boken bak och fram utantill.

Kuva otettu 16.1.2012 klo 16.08 #7
Kuva otettu 16.1.2012 klo 16.10 #3

lördag, januari 14

Satin Circus

Hade en väldigt trevlig kväll igår. Var och lyssnade på ett band som några jag känner spelar i, Satin Circus heter de. Ett band som består av fyra killar som spelar gladare än glad pop. Musik som man endera bara kan sitta, lyssna och le till hur länge som helst eller alternativt hoppa omkring med glädjetjut. Musik som man bara automatiskt blir så glad av. Och dessutom är de alla så söta att man helt enkelt måste älska dem.

l


Lyssna bara!


Satin Circus, Party on Facebook

vinter

Det är rätt sällan jag befinner mig utomhus med en kamera i väskan den här tiden på året. Rätt sällan jag överhuvudtaget ser solsken och blå himmel. Eller bär med mig en kamera för den delen heller. Men idag råkade det sig faktiskt hända på riktigt. Jag tog en promenad till bibban och fastnade på hur sällan jag faktiskt ser mig omkring här var jag bor. Allt känns så vardagligt. Vägarna, husen, träden. Men när man sen ser allt genom en kamera blir allt så mycket intressantare.

Dessutom märkte jag att det blivit vinter.
When did that happen?

IMG_5493
IMG_5513
IMG_5501
IMG_5502

fredag, januari 13

en ledig fredag

En vardag alldeles ledig från allt jobb och utan något annat inplanerat känns ganska lyxig. Och skön. Min väckarklocka ringde nio men jag stängde av den med tanken att när jag nu för en gångs skull får sova så skall jag väl göra det. Och så sov jag till elva.

Jag började dagen med att ta mitt pick och pack och göra ett provbesök till Tölö simhall. Jag hade ännu aldrig varit där trots att jag bott här i snart tio månader och trots att den faktiskt ligger bara några hundra meter från mig. Jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Fast den ju är rätt liten med sina två bassänger var den hur trevligt som helst och jag kommer definitivt att ta mig dit på nytt. Faktiskt så har jag tänkt försöka få igång mitt simmande igen efter en sex månader lång paus och nu när jag en gång har simhallen så fantastiskt nära kan jag inte precis komma med ursäkten att vägen dit skulle vara för jobbig.

Efter simmandet gjorde jag ett besök till Kaivarin Kanuuna. Gjorde den här gången inga superfynd, som man ibland brukar på loppis, men några fina grejer tog jag ändå med mig till kassan.

IMG_5300
IMG_5319

En svart poncho som enligt mig med sitt 6 euros pris kostade alldeles för mycket. Men den var bara så söt att jag inte kunde lämna den där heller.

IMG_5356
IMG_5333
IMG_5331

Två supersöta djupa fat som matchar perfekt till några som jag köpt tidigare. För 2 euro styck.

IMG_5394
IMG_5396

Ett guldfärgat metall armband för 50 cent.

IMG_5418

Två stycken böcker som jag försöker lugna min Sex and the City abstinens med efter att ha sett alla säsongerna typ 5 gånger. 3 euro styck.

IMG_5415
IMG_5428
IMG_5450
IMG_5451
IMG_5447
IMG_5441
IMG_5448
IMG_5444

Dessutom käpte jag en bok för ett otroligt 8 euros pris. Trodde aldrig jag skulle betala något sådant för en bok på loppis, men bilderna är helt enkelt otroliga.