onsdag, oktober 31

JULIA ROBERTS

Photobucket
Julia hörde definitivt inte till dem lätta att teckna. Jag höll på i evigheter och blev till slut så frustrerad att jag gömde det andra ögat under håret.

tisdag, oktober 30

BRAIDS

Mina flätor har ju kanske varit ett litet skämt i sitt utseende. Men jag har bestämt mig för att ännu en dag bli en duktig flätare och för det måste det övas, mycket. Så när jag såg ett flättips på Pinterest som jag kanske till och med kunde lyckas få ihop tänkte jag ge det ett försök.

IMG_3864
flätor

Okej, det blev kanske mer än ett försök och kanske också några frustrerade suckar och flygande hårspännen, men tro det eller ej, en kväll hade jag faktiskt en hel flätfrisyr i håret. Bestående av inte bara en, utan två, hela flätor. En frisyr som till och med såg ut som något man kunde ha också utanför ytterdörren. Alltid en bit på vägen!

måndag, oktober 29

söndag, oktober 28

ÄGGKOPP

IMG_39062
IMG_39112
När jag såg de här kärlen i en liten turistshop i Mijas kunde jag bara inte motstå att köpa en skål och två äggkoppar. Jag har letat efter snygga äggkoppar i evigheter men att hitta dem i något annat än metall är svårare än man skulle tro. Men nu har jag definitivt de vackraste exemplaren i hela landet och lite mera att oroa mig för med tanke på packandet hem...

lördag, oktober 27

BRACELET

IMG_39902
IMG_39942
Ett fynd jag gjorde i någon liten shop i Torremolinos. Är det inte sött?

fredag, oktober 26

PEN AND PAPER

Det är väldigt länge sedan jag har ritat. Sådär på riktigt tecknat. Men en kväll blev jag inspirerad att ta tag i en blyertspenna och ett papper och bara sätta igång. Jag har också alltid sett mig själv som helt bra på att rita natur och föremål men människor, speciellt ansikten, har alltid för mig varit bara ett stort problem. Men nu bestämde jag mig av någon orsak att rita just ansikten och jag var faktiskt överraskad över hur bra det egentligen gick.

Photobucket

torsdag, oktober 25

AT THE POOL

Någon dag i veckan var det väldigt varmt för att vara slutet av oktober, till och med här. Den molnfria himmel som höll i sig hela dagen var perfekt för en eftermiddag ute vid poolen och man måste ju njuta av de sista dagarna man har chansen att doppa sig. Simsäsongen är nämligen över på min bakgård i månadsskiftet och då får jag sorgligt nog säga adios till bassängen och nöja mig vid den större varianten  i form av saltvatten lite längre bort.
pool2

onsdag, oktober 24

PS.

Så från och med i morgon kommer det troligtvis att vara en aning tystare på bloggens sida tack vare mitt program som flyger hit från Finland. Jag hoppas och tror att vi kommer att ha bättre för oss än att sitta vid datorn dagarna i ända. Jag har ändå tidsinställt inlägg till de kommande veckorna för att upprätthålla någon sorts aktivitet, så små inlägg med mer eller mindre relevanta grejs kommer att dyka upp när ni minst anar det. Så håll ögonen öppna och ha det skönt ni med!

Kram!

TOMORROW

We don't even have to try, it's always a good time. 
IMG_36372
JagKati422
Äntligen händer det vi väntat på i evigheter känns det som. Från och med i morgon kommer jag att ha min bästa Katarina här i 17 dagar. 17 dagar med tjejen som jag saknat i fyra långa månader. Kommer definitivt att bli några oförglömliga veckor vi har framför oss.

MIJAS

IMG_3647
Mijas
Efter mitt patetiska Torremolinos besök var det definitivt dags att göra något häftigare. Och vad kunde vara coolare än en bussresa upp i bergen för ett besök i vad vissa kallar den vita byn?

IMG_3693
mijas2
IMG_3708
Den vita byn, mer officiellt byn Mijas, ligger alldeles intill Fuengirola upp i bergen och är just precis vad den kallas - en vit by. Vartenda hus är kritvitt och vägarna mellan dem är smala, branta kullerstensgator. Byn är så gammal, så full av historia, så orörd, att det för en modern stadstjej som jag känns smått otroligt. Hur kan något ha förvarats så perfekt?

IMG_3718
mijas3
IMG_3790
Jag gick omkring på alla små gator och gränder och tittade in i små, söta shops medan jag hade lust att fota allt runtomkring mig. Hästar med vagnar, åsnor på gatorna, blommor i alla regnbågens färger. Jag hittade också ett fint kapell och mandelkiosken utanför den. För första gången i mitt liv köpte jag friterade mandlar och jag är såååå såld. Sött, fett och knaprigt – vem kunde inte älska dem?

IMG_3757
mijas4
IMG_3742
Jag hittade också en otrolig utsikt. En utsiktsstig slingrar runt staden och i hundratals meter kan man gå och känna som man gick i luften, utan något under fötterna. I total tystnad och i ett lugn jag inte upplevt på länge, med havet, bergen, husen som normalt omringar mig små som legobitar, allting rakt framför mig.

Mijas förtrollade mig. Totalt. Jag har sett många fina ställen i mitt liv - snygga städer, vackra vyer och många vita hus tidigare också – men det här är någonting alldeles extra. Jag vet inte när jag senast skulle ha sett något lika vackert, enkelt och klyschigt nog, perfekt.

tisdag, oktober 23

HÅRVARNING!

Photobucket
Hälsningar från en nybliven red head! Det var definitivt på tiden att få färg på mina ljusa fjun och speciellt slippa den där fruktansvärda utväxten. Jag vet inte riktigt varför, men i mina ögon ser det ändå annorlunda ut än det brukar. Fast jag hade med min egna färg från Finland och den svenska frissan här gjorde allt ganska långt lika som min hemma, känns mina toppar ljusare än det övriga håret och mina naturligt blonda ränder syns betydligt mycket tydligare än de brukar. Men det är helt okej, är relativt nöjd med resultatet ändå och troligtvis har min nästan blonda grund något att göra med den lite ljusare röda färgen. Troligtvis är ju mitt hår ändå rätt så ljust igen efter några veckor i den här solen.

måndag, oktober 22

7. KLAGA PÅ ETT CAFÉ

Ja, vad annat finns det att säga än att jag för första gången i mitt liv faktiskt gick fram till disken på ett café och klagade över mitt glas som inte sett en diskborste eller –maskin på en tid. Den mängden mun avtryck och läppstift på ett glas skulle definitivt ha varit mer än äckligt att lämna onoterat, men det var ändå första gången jag någonsin gjort det. Och lyckades dessutom se bestämd och sur ut - åtminstone i två sekunder innan leendet och ”de nada, de nada”. Typiskt mig.

summer sky2
Summer sky

Så, en vecka av uppgifter klarad, med mer eller mindre livet i behåll. Jag fortsätter förstås med min mission lika strongt som hittills, men kommer troligtvis inte att uppdaterade det här på bloggen lika regelbundet. Om ni ändå är intresserade av hur processen går vidare kan jag förstås hålla er uppdaterade med jämna mellanrum. Någon typ av sammandrag måste jag väl oberoende få till stånd när mina 63 dagar väl är avklarade. Fingrarna i kors att jag klarar det!

MINITRIP

I veckan gjorde jag en minitrip i ordets verkliga betydelse, nämligen ett ynkligt en timmes besök till Torremolinos. Min egentliga mening med resan var att testa åka buss längs med kusten så jag valde bara första bästa destination där jag redan varit. Jag var trött och irriterad och inte alls motiverad att utforska nya områden och man kan ju ifrågasätta att jag överhuvudtaget åkte någonstans. Men det blev alltså en snabb sväng till Torremolinos centrum, några souvenirshops och ett café. Inte något att hurra för, men bussen blev åtminstone testad. Det var kul att se lite riktiga vyer istället för de virvlande träden utanför renfen.

Torremolinos
torremolinos2
torremolinos3

lördag, oktober 20

6. COMFORT WHAT?

Okej, i går krossades nog absolut inga bekvämlighets zoner måste jag bara informera er om. Eller fotades för den delen heller. Jag gjorde absolut ingenting på hela dagen, kände mig bara trött, flunssig och slö och det mest spännande jag gjorde var säkert att föra ut skräpet. Fast mitt cafébesök som slutade i att jag kom på att jag inte hade mina pengar med mig var nog lite utanför min comfort zone måste jag medge, inte riktigt ett medvetet val dock. Här betalas alltså allt efter att man druckit...

EXTRAORDINARY

IMG_36212
nytt242
IMG_36292
Påfyllning av mina förråd av skönhetsprodukter. All vardagskosmetik är rejält mycket billigare här än i Finland så jag tänkte börja testa igenom dem redan nu så jag vet vad jag skall köpa lass av innan jag åker hem. Loreals Extraordinary Oil har låtit som en drömprodukt i alla tidningar och efter att min moster på telefonen berömt produkten i fem minuter gick jag också snällt till butiken och köpte mig en egen flaska mirakelolja. Nu väntar jag med spänning på att få se hur mirakulöst resultatet faktiskt är.

fredag, oktober 19

MACEDONIA

IMG_34952

En exotiskt fruktsallad rakt från Fuengirola marknad i tisdags. Gjord med kärlek av de frukterna jag köpte med förvånansvärt tydlig spanska.

15 uvas
8 fresas
2 mangos
1 persimon
1 granada
1 banana

Bara att skära allt i bitar, dumpa in i en skål och så har man kvällsbit, frukost och mellanmål för några dagar.


IMG_34662
IMG_34742
IMG_34772
IMG_34672

GLITTER NAILS

IMG_35922

Jag hade just köpt tre nya nagellack och satt och väntade en halv timme på bussen hem från köpcentret. Så för att använda tiden till något nyttigt (läs: orkade inte vänta tills jag kommit hem) bestämde jag mig för att provköra nagellacken. Ja, alla tre stycken. Det började med att jag skulle prova det glittriga. Sen ville jag se hur det persika-färgade såg ut på naglarna, varefter jag förstås inte kunde lämna ett oanvänt. Sedan kombinerade jag lite färger och stilar och – tada – så blev det en hand med fem stycken olika naglar.

IMG_35992

Jag måste dock medge att jag är förvånansvärt nöjd med resultatet. För att vara något jag oplanerat målat sittande vid en busshållplats med tre färger jag just köpt. Egentligen för att överhuvudtaget vara något jag gjort till mina naglar. Någonsin. Jag var otroligt nog så nöjd att jag till och med målade andra handen likadan.

5. ANVÄNDA EN MUR SOM CATWALK

IMG_36302

Mina hörlurar jag hade med mig från Finland gick sönder. Jag köpte panikhörlurar för två euro från någon souvenirshop och de var alldeles fruktansvärt, obeskrivligt, förskräckliga. Jag använde dem ändå i några veckor tills de igår till slut också sa upp sig. Den här gången tänkte jag panikköpa en lite bättre version och tog mig till en hypermarkets elektronikavdelning och nappade åt mig de dyraste (11,99!) lurarna av Sony. Jag betalade med kort och kollade inte vid kassan vilken summa jag egentligen betalade för mina inköp men när jag kom hem kollade jag igenom kvittot. Och blev lite förvånad. Tydligen hade tjejen vid kassan fått något fel eftersom hörlurarna överhuvudtaget inte fanns med bland inköpen. Så jag fick nu då tydligen ett par gratis hörlurar på köpet med fetaosten och läppfettet. Det var den lilla roliga bakgrundshistorien.

Nu till själva ämnet. När jag gick till butiken på kvällen tänkte jag provköra hörlurarna med det samma. På den sekunden jag hörde musiken i mina öron lovade jag mig själv att aldrig mer nöja mig med några euros hörlurar ens för en minsta lilla stund. Det var som att uppleva varje låt jag lyssnat på flera gånger per dag för första gången. Så jag gick ut, hög på min Swedish House Mafia, och bara gick rakt fram till muren som skiljer bilvägen från den uttorkade floden utanför min dörr, klättrade upp på den och gick de några hundra metrarna av mur som i en musikvideo. Bara för att jag kan. Bara för att det är så roligt.

IMG_36322

Och jag måste ha sett ganska så rolig ut också.

torsdag, oktober 18

4. KONFRONTERA NÅGON

Jag är van vid att undvika, rymma och hitta på små vita lögner för att slippa - oftast finska, smått onyktra - lite väl påträngande nya bekantskaper. I går lyckades jag dock på riktigt konfrontera någon och faktiskt nästan få personen att sjunka ner genom bänken av pinsamhet. Om det vore möjligt. Förutom segerkänslan var det också en väldigt rolig syn.

IMG_3403
Egen design till texten.

PICKNICK-TIME!


Vet ni vad jag just gjorde för otroligt häftig upptäckt? Av bara ett stort misstag råkade jag lista fram att Fuengirola har gratis, snabbt, fungerande wifi i alla parker i hela stan. Just precis nu sitter jag på gräsmattan under en palm där en papegoj-familj byggt bo och tittar på barnen som leker i klätterställningen framför mig. Vad kunde bli bättre? Så jag kan definitivt lova att det från och med nu kommer att bli många nördiga frukostpicknicks!

EAST HAIR (HI)STORY PART 3

2011hår
Och så fick pannluggen växa. När beslutet var gjort kunde inget stoppa det längre och där, på vintern i årsskiftet till år 2011, började igen tiden av spännen, flätor och försök till fina frisyrer med en pannlugg som just räcks ner över ögonen, till halva kinden, mungipan, ner under hakan. Samtidigt när jag bestämde mig för att slippa luggen gjorde jag också en annan för den stunden stor förändring och slutade blondera. Istället lät jag allting växa, utväxten långsamt bli längre och längre och i princip gjorde jag absolut ingenting för mitt hår på ett helt år. Frissabesöket på hösten året innan blev det sista innan den största förändringen mitt hår någonsin upplevt.

2011hår2
När jag sedan via kontakter hittade min väg till min frissa Anne var det äntligen dags för nya vindar att blåsa genom mina torra toppar. Efter att inte ha gjort någonting till ett blonderat hår på ett år såg det minst sagt ganska gräsligt ut när jag satt mig i frisörstolen, men ni vet säkert alla att en verkligt bra frissa kan göra stora ting. Jag hade drömt om rött hår i evigheter men alltid tänkt att det skulle se onaturligt ut på mig och låtit det förbli bara en tanke. Men nu såg jag för första gången i mitt liv något annat i spegeln än ljust hår. Jag såg början på en helt ny tid i mitt liv. Min tid som ginger.


Okej jag lovar att det här var sista härinlägget på en tid framöver. Åtminstone fram till början av nästa vecka då jag skall försöka hitta mig fram till en alldeles ny frisörstol för att återigen bli rödhårig. Jag har nu flera gånger under den senaste veckan blivit kallad blond så jag antar att mitt solblekta hår verkligen behöver lite behandling...

3. GÖRA ALLA DAGENS INKÖP PÅ SPANSKA

På min senaste spanska-lektion gick vi igenom allt som har med mat att göra. Fisk, kött, grönsaker, frukter, färgerna på dem. De andra kursdeltagarna fick mig också att bli intresserad av att besöka marknaden som ordnas här varje tisdag och speciellt att köpa alla de där exotiska, billiga frukterna som alla babblade om. Så på tisdagen styrde jag stegen till torget med mina tygkassar för att se vad det hade att bjuda mig på. Och jag blev verkligen inte besviken. Så mycket av allt – kläder, smycken, skor och – frukt. Så mycket billig, exotisk, färsk frukt. Fascinerad, once again. Och så bestämde jag mig för att göra dagens spännande grej.

Inga problem på torget med frukterna, men på kvällen när jag skulle beställa mig ett glas vin beställde jag i misstag en flaska. Som tur reagerade ändå servitören lite undrande på min beställning, annars hade jag fått en ganska rolig kväll ensam i baren av ett hotell. Och mitt skype-sällskap hade väl haft ännu roligare. Haha.

IMG_34422

tisdag, oktober 16

STILCOLLAGE

IMG_3410
IMG_3413
IMG_3422
IMG_3420
Det här är lite mera resultat av vad jag främst använt mina spanska modetidningar till. Kallas nu av mig stilcollage men är egentligen nog mycket mer "drömcollage" eller "önskelistor". Men hur som helst mycket tidsfördriv för många kvällar. Någon favorit?