måndag, december 31

HAPPY NEW YEAR!

Nu skall det firas! Ett superfint nytt år 2013 till er alla!

OUTFITS

Som sista sammandrag över år 2012 några av mina personliga favoritoutfits! 
Min stil har förändrats väldigt lite under året, inget drastiskt, och de flesta av kombinationerna och plaggen här under kunde jag mycket väl tänka mig att sätta på mig också nu. 

söndag, december 30

PARTY

Det sägs att livet i sig redan är en fest och det senaste året har nog nästan känts som att fest har varit mitt liv. Veckoslut av mysiga vinkvällar med vänner, vilda temafester, släktmiddagar, födelsedags drinkar, Disney maratons, barnkalas, sjuka konserter, långa nätter och säkert ännu mycket mer jag inte kan minnas. År 2012 kommer också fint att avslutas där det börjades, med nyårsfest hos Stella och Frida.

LEKIS

Efter att ha spenderat i princip en hel sommar på Lekis känns det som att ön varit en väldigt stor del av mitt år på så många sätt. Både som ett hem och som något som hjälpt mig att växa. På tre skribaläger och många veckoslut både på jobb och semester hann den kära ön få en ännu större plats i mitt hjärta.

lördag, december 29

NEW NEW HAIR

Såhär blev resultatet. Brownish med highlights. Hade från början tänkt mig lite mera av det blonda men är väldigt nöjd med hur det ser ut nu. Aldrig varit såhär mörk tidigare och älskar förändringen! Dessutom matchar mina naturligt rätt mörka ögonbryn för första gången i mitt liv mitt hår! Stort tack än en gång till min duktiga frissa Anne på Headoffice.

Som litet extra dessutom gårdagens outfit. Tack igen till min lojala fotograf Katarina!

fredag, december 28

FOOD

Antagligen har det här året inte innehållit alls mera mat än något annat år som gått, men bloggen har oberoende definitivt varit fylld av det. Älskar att äta, fota mat och försöker bli bättre på att göra det också, vid den punkten har det kanske till och med skett några små framsteg under de senaste månaderna. Men kort och koncist är mat viktigt. Bilderna gör mig hungrig.

FRIDAY PICS

 Hos frissan på morgonen.

 Before.

 Liten sneak-peak på resultatet. Lägger upp bättre bilder senare!

 Julrea shopping och en paus i Kappeli.

Mys med lite vitt vin och bästa sällskapet.

Nu är jag såå trött och tror fredagen till ära att jag skall gå och lägga mig tidigt. Ha en bra fredag kväll alla!

torsdag, december 27

SPAIN


Det största, sjukaste och definitivt mest minnesvärda från år 2012 är ju förstås vad annat än mina 3,5 månader i Fuengirola på Spaniens solkust. Tre månader av precis allt; nya vänner, nytt språk, ny kultur, nytt hem, ny jag, nytt liv. Allt detta att anpassa sig till på tre månader och sedan återvända hem till Finland, lämna igen ett annat liv bakom sig, dock inte för en alltför lång tid. Mina månader i Spanien lärde mig vid sidan om en stark grund i språket mer än jag säkert ens ännu vet. Självständighet, ansvar och mod är nog enligt mig själv de tre viktigaste sakerna jag tog med mig tillbaka och de kommer definitivt att ha en stor betydelse för mitt liv både nu och i framtiden. 

NOT LIKE THE OTHERS

Om en fin annandag jul-onsdag.
bild tagen av Katarina

Träffade Kati för att för första gången på många många många månader gå på bio. Har saknat det så otroligt i Spanien, bio-freak som jag är. Trodde ända fram till sista veckan att alla biovisningar i Spanien är dubbade när sedan min vän informerade mig om att det faktiskt går också engelskspråkiga versioner. Typiskt att det skall vara så svårt att kolla upp saker och ting. Men nu skulle vi i alla fall äntligen se film och vad annat än sista delen av Twilight-fenomenet. Nå, inte många kommentarer här inte, förutom att det ju definitivt nog var den bästa filmen av dem alla.


Efter bion hade vi många roliga och skvallriga timmar hemma hos mig innan vi styrde stegen mot centrum för att möta Emzi och ett lass vänner. Blev en rolig natt fylld av dans, mys och många möten med både nya och gamla bekanta. Fin natt med fint folk med andra ord.


Aldeles för sent på natten, eller skall vi säga tidigt på morgonen styrde vi två stegen mot min lägenhet och tack vare saknaden av busstrafik bestämde vi oss för att göra en trevlig promenad hem. Men 4 kilometer går hur snabbt som helst i bra sällskap och gåendes längs med alla tomma, snöiga stigar i Hesperiaparken kan man definitivt komma på de bästa idéerna, som till exempel att lägga sig på rygg i en snöhög. Roligt, vått och en väldigt bra avslutning på en väldigt bra dag.

TRAVELLING


År 2012 har definitivt varit förändringarnas år. Förändringarnas, och definitivt resornas. Jag började året med några oförglömliga dagar på kryssning till Stockholm och en sjuk och minnesvärd vecka i Åre. På våren gjorde jag och Kati en av de där resorna man aldrig glömmer till Spanien och tack vare det hamnade jag ju till slut tillbaka dit för tre månader som har förändrat mig som person totalt. Jag kan helt ärligt påstå att jag inte alls är samma person jag var vid tolvslaget förra nyåret. Dessutom har jag ju också hunnit göra en fantastisk minitrip till Barcelona och besökt en hel massa nya platser på solkusten!

tisdag, december 25

FRIENDS

Ett till fint år börjar igen lida mot sitt slut och det till ära tänkte jag nu den här sista veckan vi har kvar fira med lite sammanfattning av de tolv månaderna som gått i form av några små collage (skyller Picmonkey för alla hundra collage på den senaste tiden). Så från och med idag får ni varje dag i en veckas tid en liten inblick på vad mitt år främst bestått av.
---

Så låt oss börjar med det finaste jag har.
Nya, gamla, viktiga som blivit ännu viktigare. Jobbkompisar, teaterfolk, människor man bara råkat träffa – alla de har nu blivit något helt annat. Det här året har innehållit nya bekantskaper efter andra, nya upplevelser tillsammans med de bästa och så många fina minnen att jag inte ens vågar tänka på det. Det känns verkligen som att jag fått många nya vänner för livet och den underbara realiteten att jag inte mist några gamla gör allting bara härligare. Jag har världens bästa vänner, ni är underbara.

ÅR 2012


CHRISTMAS EVE

En skön julafton över. Ligger för tillfället i sängen hemhemma och myser i mörkret med ett ljus på bordet bredvid. Egentligen har hela den här bloggen blivit en mysig ljusblogg under den gångna veckan och det här inlägget är definitivt inte något nytt. Men det är ju jul. I dag har jag ätit så gott och mycket att jag inte förstår hur jag inte spruckit, träffat släktingar av varje slag och bara haft det allmänt trevligt och mysigt. En fin julafton med andra ord. Hoppas ni alla haft det minst lika skönt!

måndag, december 24

söndag, december 23

LUNCH AT HRC

I lördags träffades vi med många fina tjejer för att smått fira min hemkomst med en lunch på restaurangen jag aldrig varit till men så länge velat besöka. I Barcelona försökte vi få oss en middag där men den minst en timme långa kön kändes då inte speciellt frestande. Men nu blev Hard Rock Cafe äntligen av!
 Katarina och Frida.

 Jag kunde ha ätit precis allt på menyn.

 Emzi och Stella.

 Lyxdrinkar. Min berrygrej var helt gudomlig.

 Och klagar nog inte på min guacamole-burgare heller.

 För att inte ens tala om efterrätten. Jag och Stella delade på en enorm ostkaka som inte ens går att beskriva. Mmmmm.

Fina tjejen!

CANDLELIGHT DINNER

Okej, mer än kvällsbit mitt i natten av rester från kylskåpet men var otroligt mysigt ändå.

DREAM COLOR

Blir lite mera collage för er men den här gången handlar det inte om vad som redan hänt. Nu är det om vad som kommer att hända nästa veckas fredag då jag alltså skall sätta mig i frisörstolen igen. Nu har jag ju haft rött hår i över ett år. Okej, det har inte varit rött på några månader nu tack vare solen i Spanien, men nu börjar jag ändå känna, hur mycket jag än älskar rött hår, att det skulle vara på tiden att prova något nytt. Och eftersom jag skulle vilja återgå till lite ljusare men ändå inte bli blond som jag varit i nitton år har jag nu kommit fram till något där emellan.
Så kolla bara in kvinnorna här och tänk er en blandning mellan alla. Enkelt skulle man kunna försöka beskriva mitt drömhår för tillfället som guldblond, ränder och skiftande. Vi får se hur nära mina drömmar jag kommer om en vecka!

fredag, december 21

TORSDAG

Verkligen inte de finaste eller mest satsade bilderna, men här nu lite material från min torsdag i alla fall. I dag har efter elva timmars sömn äntligen känt mig utvilad och styrde därför stegen hemhem för att ta i tag i lite städning och julshopping. Vid sidan om det har jag hittat gamla smycken, fått ett par sjukt söta burkar till köket, köpt lite nya skönhetsprodukter och druckit årets första glögg. En helt bra saldo för en vanlig torsdag som denna.

onsdag, december 19

HELSINKI TODAY

En onsdag med mig.
Började dagen med att gå på arbetsintervju. 

I galen kyla.

Grävde upp mina vinterskor och jackor från vinden igår och det var så skönt att ha ordentliga kläder.

Fotade lite när jag promenerade runt i mina kvarter. Efter arbetsintervjun tog jag en snabb sväng hem, åt lunch och styrde stegen sedan mot Kampen och bilskolans kontor för att boka tid till 2-skedet.

På vägen hem gick jag och handlade till Lidl med mina sista pengar och tog sedan spårvagnen hem. Var förundrad över att klockan bara var lite efter tre och det höll på att mörkna.


Kom utmattad hem till min städiga lägenhet. Bara Katarinas lådor och väskor kvar.

Försöker äta billigt så mina inköp var verkligen tråkiga.

Kokade mig en kopp chokokaffe med min nya kaffekokare och slöade framför datorn.

Fixade smörgåsar till middag.

Katarina var här en snabb sväng och annars har jag bara myst kvällen i min varma säng, beundrat mitt städiga klädskåp, förundrat mig över hur lite kläder jag faktiskt har kvar, varit fascinerad över mina julljus och spelat gitarr för första gången på väldigt länge. Otroligt att jag inte glömt bort allt.

Så har den dagen sett ut. Men den är inte slut än, skall just börja fixa mig i ordning för om en timme skall jag träffa fina Emzi på stan och sen skall det firas lite det ena och det andra. Ha en skön onsdagskväll allihopa!