måndag, juli 30

AWAY

IMG_84482
IMG_84552
Ligger i min säng på landet just nu och njuter för fullt av de här några dagarna semester jag har. Jag har simmat, badat bastu, stekt plättar, plockat bär, ätit gott, varit till Sammatti och Lojo, ritat födelsedagspresent och läst komiska artiklar i månadens cosmo. Och det är så skönt att inte behöva göra något annat än just det.

Ännu imorgon får jag ta vara på lugnet här, fast det troligtvis inte kommer att bli särskilt lugnt med tre barn springande omkring, men sen i morgon kväll bär det av tillbaka till stan. Sen blir det lite fixande med loppissaker och några jobbtimmar här och där, troligtvis någon trevlig picknick och till och med lite fest under veckoslutet. Hiphei, låter rätt bra i mina öron.

söndag, juli 29

KVÄLLSMAT

IMG_8462
IMG_8464
IMG_8471
IMG_8468
Min kvällsmat igår. Sammansatt mellanmål, middag och kvällsmål. Borde kanske ta en titt på mina matvanor.

SOMETHING NEW

Veckoslutets shoppingsaldo
Photobucket
ett skönt svartvitt linne från Gina Tricot som kostade på rea ynkliga 5 euro
IMG_85952
svarta basic skor på loppis för 1 euro som man aldrig kan ha för många av
IMG_86292
IMG_86322
IMG_86402
och en ursnygg plånbok i ormskinsmönster på loppis för 3 euro. Jag lovade nån gång i tiderna mig själv att aldrig köpa något ormskinsmönstrat, men ojdå. Ibland får man äta upp sina ord. Love it!

SOMETHING OLD

IMG_8434
IMG_8426IMG_8423
IMG_8415IMG_8401
IMG_8432IMG_8418
Så här ser det ut vid mitt loppisbord för tillfället. Eller såg ut igår, nu hoppas jag att det är betydligt mycket tommare. Nu skall jag gå igenom lite mera kläder och ta dem under armen och åka till Brunnsparken för att fylla på lite. Laters!

lördag, juli 28

LIMONADE

IMG_83132
IMG_83332
IMG_83192
Bilder från ett kafébesök till Kahvila Putiikki i Sammatti. Om du av någon konstig orsak nån gång rör dig åt det hållet, ta absolut en kaffe-, limonad- eller kakpaus där. Jag lovar att du inte blir besviken, så sött är stället och så söt är också serveringen. Svor än en gång igen över min godsaksstrejk.

FASHIONABLE

IMG_82912
IMG_82712
IMG_82772
Jag visste inte heller att man kan bli så fashion på stugan med mammas urgamla gummisandaler. Tydligen är det enligt sommarens Elle ändå något verkligen hett som dessutom borde provas på i stadsmiljö. Vet inte själv riktigt vad jag skall tänka om saken. Åtminstone väckte fenomenet spyreflexer och nostalgiäckel i min mamma med minnet av "stan full av unga killar med tårna hängande ur sandalerna".

HERR KANTARELL

IMG_7917
IMG_7912
IMG_7932
Årets första kantareller blev en del av dagens frukost.

fredag, juli 27

SVANSJÖN

IMG_8302
Tycker det var så översött när en 4-årig tjej gav vår damm namnet svansjön. Aggressiva svanarna har dock nu försvunnit, men fina namnet får bli kvar. 

Kom just hem med bilen från landet och skall börja gå igenom sista loppisgrejerna för att imorgon genast på morgonen kunna dra med dem till loppiset. Hade riktigt fina två dagar på sommarstugan - det har simmats, solats, ätits gott och lästs mååånga tidningar. Dessutom har jag ritat lite, tagit en sväng till Sammatti city, ätit blåbär, blivit stucken av en geting för första gången i mitt liv och lärt mig något jag hållit på och övat hela sommaren. Men mer om det senare, liksom av landedagarna överlag.

Nu skall jag laga mat och ta tag i mera prissättning.
Hej så länge!

torsdag, juli 26

BLACK AND NIGHT

Om ni på något vis klarar av att förbise alla IKEA-kassar, plastpåsar, klädhögar och det allmänna stöket, så har ni här kvällen outfit. Black it is. Svarta jeansshorts, svart transparent skjorta, svarta skor. Svart, men kändes ändå som trevlig omväxling nu på sommaren.
IMG_78832
IMG_78842
IMG_78822
Skall bli så skönt att det snart är lördag och jag slipper åtminstone största delen av det här kaoset här hemma. Går ju inte att bo i en 20m2 etta med tio IKEA-kassar liksom. Well, jag gör väl mitt bästa så länge.


onsdag, juli 25

FRENCH MANICURE

Under dagens prissättningsprocess fyndade jag i mina egna loppisgrejer. Alltid lika häftigt när man gör det. Den här gången var det frågan om ett gammalt nagellack som jag antar att ursprungligen är från min mammas sminklåda. Ett nude-lack som blir fint ljusrosa efter några lager.
IMG_78252
IMG_78522
IMG_78312
Mina nagelband ser förjävliga ut. Måste definitvt göras något åt dem.

ABOUT ME IN NUMBERS

Fick en liten grej att fylla i av Emzi alldeles för länge sedan och jag hade helt hunnit glömma bort alltihopa.


1 Vad gjorde du för tio år sedan?
Då var jag en blyg och snäll 10-åring som snart skulle börja fjärde årskursen i lågstadiet.
Då visste jag ännu inte att jag hade framför mig ett av de värsta åren i mitt liv.
Som tur är man inte 10 längre.

2 Vad gjorde du för ett år sedan?
Om man ännu skulle komma ihåg. 
Antagligen njöt jag av sommaren,
var glad över att ha kommit in till en skola,
satt på en cider på Glaspalatsets terass
eller var på väg till någon bar tillsammans med Kati.
Åh dessa ljuva tider. 

3 Fem snacks du gillar.
Vi tar godsaksstrejksversionen eftersom jag inte klarar av att tänka på en massa chokladplattor och stuff. Så det blir nog 
grönsaker med dip, nötter, torkad ananas, jordgubbar och lila vindruvor. 

DSC060022
4 Fem sånger du kan hela texten till.
Alla som känner mig riktigt bra vet hur urusel jag är på att lära mig låttexter. De jag kan är i princip alla våra skribasånger som jag sjungit tusentals gånger genom åren och kanske någon psalm. Haha. Men jag kan säga att jag verkligen gjort framsteg med både Front Side Ollie och Where Them Girls At.

5 Fem saker du skulle göra om du var miljonär.
Köpa någon härlig lägenhet på Runebergsgatan,
resa,
fixa till det för mina föräldrar och andra nära och kära,
ta en shoppingrunda till Zara och köpa allt fint jag ser,
köpa lägenhet i New York och flytta dit för en tid.

DSC060082
6 Fem dåliga vanor.
Jag viker inte mina kläder snyggt när jag sätter dem i skåpet,
jag är fruktansvärt dålig på att spara,
och shoppar för mycket,
jag väljer för ofta att ta den lätta vägen,
jag borde våga stå mer för mina åsikter.

7 Fem saker du gillar att göra.
Gå på bio, blogga, ta långa shoppingrundor, sitta på kafé, dansa nätterna långa.

8 Fem saker du aldrig skulle klä dig i.
Crocs, för åtsittande kläder överlag, kjolar som just räcker ner till vaderna, Adidas Superstars är nostalgiskt och får gärna också förbli så, lavenderlila kläder.

9 Fem favoritleksaker.
Min kära, älskade MacBook Pro, telefonen, iPoden, kameran, Visa-kortet.

tisdag, juli 24

LOPPISTIME!

Eftersom jag är en person som lätt samlar på sig lite det ena och det andra, för att inte tala om min överfulla garderob, brukar jag åtgärda situationen med några loppisbesök i året för att sälja bort allt mer eller mindre onödigt som jag bra kan leva utan. Nu när jag dessutom skall bort till hösten och kommer att ha en vän att flytta in i lägenheten medan jag är borta, måste definitivt mycket bort.

Så nu har jag faktiskt bokat loppisbord för en hel vecka på Kaivarin Kanuuna!
tradg3-825x600_large6796037260_e9cbcab8a2_b_largetumblr_lgdboqc4jZ1qzrkblo1_1280_large
6810905613_bb2c0b5d1d_b_largelintypocket.wordpress_large6255008848_43dc90f7eb_z_large
weheartit
Bestämde mig alltså för att hyra ett bord i en hel vecka och bära dit precis allt jag inte behöver. Kaivarin Kanuuna är ett trevligt ställe vid Brunnsparken och jag brukar alltid själv göra fantastiska fynd där. Så varför inte sälja bra också? Lite extra förtjänst är ju heller aldrig illa.

Så från och med nästa lördag den 28. juli och en vecka framåt hittar man lådvis med min egendom på loppis, så gå dit och fynda om ni inte har annat för er. Nå, nu är programmet för den här veckan åtminstone bestämt när alla tusentals grejer skall prissättas och gås igenom. Men det blir säkert riktigt kul också!

måndag, juli 23

COME DINE WITH ME

IMG_7703
Gårdagens middag. Romaine-sallad, gurka, tomat, vindruvor, feta-ost och stekt hönsfilé. Mums.

PLAYSUIT, KAVAJ OCH SPETSBALLERINAS

IMG_76752
IMG_76652
IMG_76842
IMG_76852
Söndagens outift med playsuiten köpt på vår roadtrip förra sommaren. Borde definitivt användas oftare.



Älskar också mina nya ballerinas som jag köpte på rea från H&Ms nätbutik här i veckan. Beställde också en hel del annat men inget av det var riktigt i min smak. För stort, för litet eller annars bara opassligt. Dessutom lyckades jag istället för den blå bikinin jag beställde få en vit sport bh. Eh. Inte så lyckat precis. Iom att jag retunerade allt annat än skorna fick de till slut med postavgiften typ samma pris som de hade kostat för fullt pris i butiken. Eh. Nå, åtminstone är de så söta att det egentligen inte gör något alls.

söndag, juli 22

SEXÅRSKALAS

Lite bilder från gårdagens födisfirande. 

Fina födelsedagsbarnet fick så otroligt massor med presenter att huhhu. En cykel, radiostyrd bil, lego och till och med Robins skiva. Vad mer kunde en sex-åring önska sig? Så alla var glada, brorsan med sina nya grejs och jag med serveringen. Det var ju fest så jag fick också för en gång skull äta så mycket kaka jag bara orkade. Och på tal om kakan - hur sjukt fin kaka fick inte killen? Dessutom bjöds det på supergoda chokladmuffins som till råga på allt var otroligt söta med sina små blommor, fjärilar och flaggor ovanpå.
IMG_7545
IMG_7530IMG_7531IMG_7553
IMG_7564IMG_7576IMG_7617
IMG_7623
IMG_7577IMG_7559IMG_7627