torsdag, september 19

Making bluecheese meatballs!

En dag för några veckor sedan blev jag alldeles plötsligt sjukt inspirerad att faktisk laga mat själv. Har inte officiellt kockat på en rätt så lång tid så det var rätt trevlig omväxling i vardagen!

Var väldigt sugen på köttbullar. Men alldeles vanliga bullar kändes tråkigt så jag bakade ihop ett helt eget recept bestående av 

700gr malet kött
2 ägg
1/2 stor lök
100gr blåmögelost
ketchup
salt
svartpeppar

Började med att röra köttet i en skål. 

 Och hackade löken.

 Och osten.

 Knådade in alla ingredienser för hand, rätt länge så allt faktiskt var en jämn deg. Kör alltid med kryddor etc enligt egen smak och kryddar gärna själv rätt starkt med tex peppar.

Sedna börjar det roliga. Att rulla bullar. Använd handflatorna och tryck lätt ihop medan du rullar. Storlek enligt egen smak, men logiskt tar de stora längre att steka. 

Stekte 6-7 bullar i taget på medelhög värme i ca 10min. 

Voilá! Blåmögelostbullar serverade tillsammans med sallad, grynost och barbecue sås. Mums!